Kookboek

Aubergine met sticky Vietnamese citroengras-saus

hoofdgerecht

noedels

vegan

2 personen

1 uur

Ingredi├źnten

  • 2 aubergines
  • 2 el olie
  • 2 el hoisin saus
  • 300 ml Vietnamese dipsaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroengras
  • 100 g rijst vermicelli
  • koriander
  • Thaise basilicum
  • munt
  • wortel
  • komkommer
  • sla
  • 1 limoen
  • gebakken uitjes
  • gebakken knoflook
  • gehakte pinda's

Stappen

  1. Stap 1

    Zie voor de Vietnamese dipsaus het recept in dit kookboek.

  2. Stap 2

    Warm de oven voor op 200┬░C.

  3. Stap 3

    Halveer de aubergines in de lengte. Snij de auberginehelften kruiselings tot de schil in (hierdoor komt de saus beter in de aubergine). Gebruik een kwast om de aubergines in te vetten (alleen het vlees, niet de schil).

  4. Stap 4

    Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier, en bak de aubergines in het midden van de oven 15 minuten, of totdat ze zacht zijn. De aubergine moet gaar zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.

  5. Stap 5

    Hak de zachte kern van het citroengras fijn, en meng dit met 2 el Vietnamese dipsaus, de hoisin-saus en gehakte knoflook.

  6. Stap 6

    Verdeel de saus over de zachte aubergines, en bak nog eens 5 minuten.

  7. Stap 7

    Kook volgens de instructies op de verpakking. Spoel goed af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

  8. Stap 8

    Vlak voor het serveren kokendheet water over de rijstvermicelli gieten om de noedels op te warmen en laat goed uitlekken. Meng met de groenten, kruiden en enkele eetlepels Vietnamese dipsaus/ dressing. Garneer de aubergines met verse kruiden, gebakken uitjes en knoflook, gehakte pinda's, en partjes limoen.