Kookboek

Aubergine-courgette lasagne

origineel .

hoofdgerecht

groenten

vegetarisch

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

  • 35 g ui
  • olie
  • 300 g vegetarisch gehakt
  • ½ tl oregano
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • ½ tl paprikapoeder
  • 40 g bleekselderij
  • 150 ml tomatensaus
  • 20 g roomkaas
  • 80 g courgette
  • 70 g aubergine
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Stappen

  1. Stap 1

    Snij de ui in stukjes en fruit deze in een pan met olie. Voeg het gehakt toe aan het uitje en bad dit rul. Doe de oregano, sojasaus, sambal, paprikapoeder en peper erbij.

  2. Stap 2

    Snij ondertussen de bleekselderij in kleine stukjes, doe dit bij het gehakt en bak het een paar minuten. Doe vervolgens de tomatensaus en de roomkaas bij het gehakt en laat het een paar minuten pruttelen.

  3. Stap 3

    Snijd de courgette en aubergine in 10 plakjes en scheur de mozzarellabol in grove stukjes.

  4. Stap 4

    Verwarm de oven voor op 180 ℃. Bouw de lasagne op in een ovenschaal door te beginnen met de gehaktsaus. Bouw daarna de lasagne op met courgetteplakjes, Parmezaanse kaas, mozzarellastukjes en plakjes aubergine. Endig met de gehaktsaus en garneer de lasagne met verse basilicumblaadjes, mrozzarellastukjes en Parmezaanse kaas. Doe de ovenschaal 30 minuten in de oven.