Kookboek

Aduki-ijs

origineel .

toetje

ijs

vegetarisch

1 batch

3,5 uur

Ingrediƫnten

  • 200 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 100 ml melk
  • 200 g tsubuan

Stappen

  1. Stap 1

    Klop de slagroom in een kom stijf.

  2. Stap 2

    Doe de eidooiers en suiker in een beslagkom en klop ze met een garde tot het mengsel bleek en schuimig wordt.

  3. Stap 3

    Verhit de melk in een pan op matig-laag vuur. Zet het vuur vlak voordat het gaat koken uit en schenk het mengsel beetje bij beetje al roerend in de kom met het eidooier-suikermengsel. Voeg ook de slagroom en de tsubuan toe en meng goed.

  4. Stap 4

    Schenk het mengsel in een ijsmachine en volg de aanwijzingen van de machine. Schenk het mengsel als je geen ijsmachine hebt in een ijzeren bak en zet die 3 uur in de diepvries. Roer het mengsel tijdens die 3 uur 3 maal met een vork door.